Přejít na hlavní obsah

Jaké novinky přinesl uplynulý akademický rok strávníkům a ubytovaným na JU?

První změny mohli studenti a zaměstnanci postřehnout hned na podzim roku 2024. Na Kolejích a menzách JU tím odstartovala série inovací, které postupně zvyšovaly komfort, pestrost i dostupnost služeb pro studenty, zaměstnance i veřejnost.

Úpravy začaly instalací nových vitrín a dalšího zařízení v bufetu a dále také prodloužením výdeje obědů v menze do 14:00 hodin. Bufet v Akademické knihovně prodloužil svou otevírací dobu do 17:00 počínaje listopadem 2024, kdy také přivítal návštěvníky v novém, modernějším a komfortnějším interiéru. Nabídka nejen bufetu v AK, ale také kavárny JU Café byla současně rozšířena o horké nápoje, nové kávy, velmi oblíbené chai latté, nové druhy salátů a panini s možností dotovaného stravování pro studenty. Novinky se postupně rozšiřují či obměňují, aby měli zákazníci možnost stále ochutnávat něco nového, neokoukaného. Pravidelně zařazují bufet i kavárna také sezónní nápoje. Na podzim se tedy mohou návštěvníci opět těšit na dýňové příchutě, koncem roku na perníčkové. V kavárně JU Café začala také fungovat Věrnostní karta, kterou si zákazníci oblíbili, rozšířený je i sortiment sladkého a slaného zboží, studenti uvítali také speciální kombinaci výhodného menu jako cappuccino s ledovým čajem.

Na kolejích se objevily nové nápojové automaty Coca Cola s možnostmi bezhotovostních plateb. Koleje a menzy také spustily Facebook a Instagram, přes které pravidelně informují o novinkách a nabídkách. Prostřednictvím sociálních sítí se zákazníci mohou zapojit do hlasování o nejoblíbenější pizzy, které se staly součástí rotující a každý měsíc nové nabídky. Studující kombinované formy a účastníci U3V mohou nově využít širší nabídku služeb na pokladně TEO a rozšířených pokladních hodin i v pátky. 

Největší změny se ale udály v menze, kde došlo k obměně jídelníčku. Od března je pizza v nabídce rozšířena z původních šesti na osm druhů a jako bonus si ji strávníci mohou dát i v pátek. Na jaře bylo v menze zavedeno také výhodné menu kombinující hlavní jídlo s polévkou, přidány saláty s dotací pro studenty a byla zavedena možnost objednávek těchto salátů i na výdejny K5 a TF. Spolu s otevřením výdejny TF po krátké rekonstrukci se nabídka na této výdejně rozšířila, a to nejen u hlavních jídel, ale nově také o kávu a drobné občerstvení s delší provozní dobou a s novým interiérem.

Univerzitní kuchaři prošli školením zaměřeným na rostlinnou stravu, zaměstnanci menzy se zúčastnili konference New Food Forum v Praze a neustále pracují na vylepšování receptur, přidávání nových surovin, rozšíření nabídky o moderní, vegetariánská i veganská jídla, ryby, králičí maso, zvěřinu, tortilly nebo burgery.

Na začátku června byla v menze zahájena zásadní rekonstrukce, při které se vymění gastro vybavení a kompletní proměnou projde také interiér v přízemí i v jídelně v prvním patře.

Letní semestr zakončila menza úspěšnou účastí na Mezinárodním mistrovství menz. V kategorii Nutriční vyváženost jídel vybojovali kuchaři Michal Němec a Michal Vávra zlato. Jejich kuřecí roládu se špenátem a rajčaty a také tvarohový koláč, které vykouzlili z povinných surovin, ohodnotila odborná porota příčkou nejvyšší.

Srdečně gratulujeme a od 1. října se těšíme na všechny strávníky v nové menze, kde se její zaměstnanci nadále budou snažit zlepšovat stravování na JU.

Přihlaste si
odběr newsletteru

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel.+420 389 032 191 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 389 032 191 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.jcu.cz

© Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1