Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pratotechniky. Práce je zaměřena na vliv ošetřování travních porostů na výnos píce z pozemku. Dále je zaměřena na eko-nomickou efektivitu ošetřování travních porostů při pěstování a sklizni píce.
Anotace v angličtině
This bachelor's thesis deals with the issue of pratotechnics. The work is focused on the effect of grassland treatment on the yield of forage from the land. Furthermore, it is focused on the economic efficiency of the treatment of grasslands during the culti-vation and harvesting of fodder.
Pratotechnique, treatment of grasslands, economic efficiency, cultivation, harvesting, fodde
Rozsah průvodní práce
42 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pratotechniky. Práce je zaměřena na vliv ošetřování travních porostů na výnos píce z pozemku. Dále je zaměřena na eko-nomickou efektivitu ošetřování travních porostů při pěstování a sklizni píce.
Anotace v angličtině
This bachelor's thesis deals with the issue of pratotechnics. The work is focused on the effect of grassland treatment on the yield of forage from the land. Furthermore, it is focused on the economic efficiency of the treatment of grasslands during the culti-vation and harvesting of fodder.
Pratotechnique, treatment of grasslands, economic efficiency, cultivation, harvesting, fodde
Zásady pro vypracování
Student v bakalářské práci zhodnotí pratotechniku při pěstování a sklizni tenkostébelné píce. Autor v rámci možností ověří ekonomické přínosy ošetřování travních porostů a jejich vliv na kvalitu a výnosy.
Struktura hlavní části práce může být následující:
Stručný úvod do problematiky
Technické principy pratotechniky
Metodika terénních pokusů
Výsledky
Diskuse
Závěr
Součástí práce může být soubor fotografií či video dokumentace, který bude přiložen na datovém nosiči. Umožní-li to charakter získaných dat, pokusí se student výsledky opublikovat.
Zásady pro vypracování
Student v bakalářské práci zhodnotí pratotechniku při pěstování a sklizni tenkostébelné píce. Autor v rámci možností ověří ekonomické přínosy ošetřování travních porostů a jejich vliv na kvalitu a výnosy.
Struktura hlavní části práce může být následující:
Stručný úvod do problematiky
Technické principy pratotechniky
Metodika terénních pokusů
Výsledky
Diskuse
Závěr
Součástí práce může být soubor fotografií či video dokumentace, který bude přiložen na datovém nosiči. Umožní-li to charakter získaných dat, pokusí se student výsledky opublikovat.
Seznam doporučené literatury
KLIMEŠ, F. (2004). Lukařství a pastvinářství: biodiagnostika a speciální pratotechnika. ZF JU, Č. Budějovice. ISBN 80-7040-738-7.
KOBEŠ, M. (2012). Nové poznatky v lukařství a pastvinářství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Č. Budějovice. ISBN 978-80-7394-345-5.
BŘEČKA, J. (2001). Stroje pro sklizeň pícnin a obilnin. ČZU, Praha. ISBN 80-213-0738-2.
SKLÁDANKA, J. et al. (2014). Pícninářství. Mendelova univerzita v Brně, Brno. ISBN 978-80-7509-111-6.
FIALA, J. (2007). Modifikovaná pratotechnika trvalých travních porostů- mulčování. Výzkumný ústav rostlinné výroby, Praha. ISBN 978-80-87011-24-9.
KUMHÁLA, František a kol. Zemědělská technika: stroje a technologie pro rostlinnou výrobu. Vyd. 1. V Praze: Česká zemědělská univerzita, 2007. 426 s. ISBN 978-80-213-1701-7.
DELACOLONGE. Farm tools and equipment for agriculture. 1. NIPA, 2015. ISBN 9385516221.
DOLEŽAL, Petr. Konzervace, skladování a úpravy objemných krmiv: (přednášky). 2., přeprac. vyd. V Brně: Mendelova univerzita, 2010. ISBN 978-80-7375-441-9.
ČERVINKA, Jan. Stroje pro sklizeň pícnin na seno. 2. upr. vyd. Praha: Ústav zemědělských a potravinářských informací, 2002. ISBN 80-7105-054-7.
PASTOREK, Zdeněk a Otakar SYROVÝ. Využití techniky a agronomických opatření při obhospodařování travních porostů v podmínkách horských oblastí LFA a svažitých chráněných krajinných oblastí. Praha: Výzkumný ústav zemědělské techniky, 2009. ISBN 978-80-86884-50-9.
materiály přístupné přes databáze (např. Web of Knowledge, ScienceDirect atp.)
propagační materiály prodejců zemědělské techniky
internet
Seznam doporučené literatury
KLIMEŠ, F. (2004). Lukařství a pastvinářství: biodiagnostika a speciální pratotechnika. ZF JU, Č. Budějovice. ISBN 80-7040-738-7.
KOBEŠ, M. (2012). Nové poznatky v lukařství a pastvinářství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Č. Budějovice. ISBN 978-80-7394-345-5.
BŘEČKA, J. (2001). Stroje pro sklizeň pícnin a obilnin. ČZU, Praha. ISBN 80-213-0738-2.
SKLÁDANKA, J. et al. (2014). Pícninářství. Mendelova univerzita v Brně, Brno. ISBN 978-80-7509-111-6.
FIALA, J. (2007). Modifikovaná pratotechnika trvalých travních porostů- mulčování. Výzkumný ústav rostlinné výroby, Praha. ISBN 978-80-87011-24-9.
KUMHÁLA, František a kol. Zemědělská technika: stroje a technologie pro rostlinnou výrobu. Vyd. 1. V Praze: Česká zemědělská univerzita, 2007. 426 s. ISBN 978-80-213-1701-7.
DELACOLONGE. Farm tools and equipment for agriculture. 1. NIPA, 2015. ISBN 9385516221.
DOLEŽAL, Petr. Konzervace, skladování a úpravy objemných krmiv: (přednášky). 2., přeprac. vyd. V Brně: Mendelova univerzita, 2010. ISBN 978-80-7375-441-9.
ČERVINKA, Jan. Stroje pro sklizeň pícnin na seno. 2. upr. vyd. Praha: Ústav zemědělských a potravinářských informací, 2002. ISBN 80-7105-054-7.
PASTOREK, Zdeněk a Otakar SYROVÝ. Využití techniky a agronomických opatření při obhospodařování travních porostů v podmínkách horských oblastí LFA a svažitých chráněných krajinných oblastí. Praha: Výzkumný ústav zemědělské techniky, 2009. ISBN 978-80-86884-50-9.
materiály přístupné přes databáze (např. Web of Knowledge, ScienceDirect atp.)
propagační materiály prodejců zemědělské techniky
internet