Cílem předložené práce je na základě provedeného výzkumného šetření zjistit, podle jakých kritérií lidé nakupují maso a masné výrobky, kolik peněz za ně průměrně utratí a zda preferují konvenční masné výrobky nebo bio masné výrobky.
Anotace v angličtině
The aim of this diploma work is based on theresearch to find out according to which criteria people buy meat and meat products, how much money they spend on average and whether they prefer conventional meat products or organic meat products.
Cílem předložené práce je na základě provedeného výzkumného šetření zjistit, podle jakých kritérií lidé nakupují maso a masné výrobky, kolik peněz za ně průměrně utratí a zda preferují konvenční masné výrobky nebo bio masné výrobky.
Anotace v angličtině
The aim of this diploma work is based on theresearch to find out according to which criteria people buy meat and meat products, how much money they spend on average and whether they prefer conventional meat products or organic meat products.
Cílem práce u vybraných potravinářských výrobků v rámci tržní sítě v České republice porovnat jejich udávané kvalitativní ukazatele (např. složení nutriční hodnoty, cenu a jiné). Získané informace porovnat a tabulkově, graficky a případně statisticky zpracovat a vyhodnotit. Pomocí dotazníkového šetření provést průzkum mezi spotřebiteli o jejich znalosti a oblibě vybraných potravinářských výrobků.
Diplomová práce bude vypracována na základě aktualizovaných pokynů uvedených na http://www.zf.jcu.cz/copy_of_studenti/informace-pro-studujici
podle následující rámcové osnovy:
Úvod
Literární přehled řešené problematiky
Cíle kvalifikační práce
Metodika
Výsledková část
Diskuse
Závěr a zhodnocení přínosu práce
Přehled použité literatury a dalších použitých zdrojů
Přílohy
Zásady pro vypracování
Cílem práce u vybraných potravinářských výrobků v rámci tržní sítě v České republice porovnat jejich udávané kvalitativní ukazatele (např. složení nutriční hodnoty, cenu a jiné). Získané informace porovnat a tabulkově, graficky a případně statisticky zpracovat a vyhodnotit. Pomocí dotazníkového šetření provést průzkum mezi spotřebiteli o jejich znalosti a oblibě vybraných potravinářských výrobků.
Diplomová práce bude vypracována na základě aktualizovaných pokynů uvedených na http://www.zf.jcu.cz/copy_of_studenti/informace-pro-studujici
podle následující rámcové osnovy:
Úvod
Literární přehled řešené problematiky
Cíle kvalifikační práce
Metodika
Výsledková část
Diskuse
Závěr a zhodnocení přínosu práce
Přehled použité literatury a dalších použitých zdrojů
Přílohy
Seznam doporučené literatury
Crosby P.B. Quality without tears. The art of hassle-free management. New York: McGraw-Hill book company, 1995. ISBN 978-00-70145-115
Doležalová H. Zbožíznalství.. České Budějovice: JU EF, 2008. ISBN 978-80-7040-953-4
Dostálová, J. a kol. (2014). Potravinářské zbožíznalství. KEY Publishing, 1. vyd., 425 s. ISBN 978-80-7418-208-2
Heiss, R. Lebensmitteltechnologie.. Berlin, Springer Verlag, 1991
Hůlová M. a kol. Zbožíznalství vybraných komodit.. Praha: VŠE, 2000. ISBN 80-245-0846-X
Zákon č. 110/1997 Sb. - Zákon o potravinách a tabákových výrobcích
Komoditní vyhlášky související se zákonem č. 110/1997 Sb.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
Oborné databáze, knihy a periodika (např. WOS, Česká zemědělská bibliografie, CAB Abstracts, PROQUEST) dostupné na: http://www.lib.jcu.cz/cs/databaze případně další zdroje
Seznam doporučené literatury
Crosby P.B. Quality without tears. The art of hassle-free management. New York: McGraw-Hill book company, 1995. ISBN 978-00-70145-115
Doležalová H. Zbožíznalství.. České Budějovice: JU EF, 2008. ISBN 978-80-7040-953-4
Dostálová, J. a kol. (2014). Potravinářské zbožíznalství. KEY Publishing, 1. vyd., 425 s. ISBN 978-80-7418-208-2
Heiss, R. Lebensmitteltechnologie.. Berlin, Springer Verlag, 1991
Hůlová M. a kol. Zbožíznalství vybraných komodit.. Praha: VŠE, 2000. ISBN 80-245-0846-X
Zákon č. 110/1997 Sb. - Zákon o potravinách a tabákových výrobcích
Komoditní vyhlášky související se zákonem č. 110/1997 Sb.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
Oborné databáze, knihy a periodika (např. WOS, Česká zemědělská bibliografie, CAB Abstracts, PROQUEST) dostupné na: http://www.lib.jcu.cz/cs/databaze případně další zdroje