- Následující požadované údaje nejsou u této VŠKP vyplněny: Název v angličtině, Anotace, Anotace v angličtině, Klíčová slova, Klíčová slova v angličtině
Hlavní téma
Vliv chovu na vybrané kvalitativní ukazatele slepičích vajec
Hlavní téma v angličtině
The influence of food on selected quality indicators hen eggs
Název dle studenta
Vliv chovu na vybrané kvalitativní ukazatele slepičích vajec
Cílem práce je porovnat vybrané kvalitativní ukazatele slepičích vajec (např. výška vzduchové bubliny, důkaz mytí, Haughovy jednotky a jiné) v závislosti na podmínkách chovu a době skladování.
Z vybraných typů chovů (minimálně 2 různé typy) použít pro analýzy minimálně 10 kusů vajec z jednoho data snášky (minimálně 3 různé termíny). Získaná data zpracovat do tabulek a grafů a následně statisticky vyhodnotit.
Diplomová práce je součástí řešení projektu NAZV-KUS QJ1610324 a bude vypracována na základě pokynů uvedených na http://www.zf.jcu.cz/copy_of_studenti/informace-pro-studujici podle následující rámcové osnovy: Úvod - charakteristika a význam řešené problematiky Literární přehled - současný stav poznání dané problematiky získaný studiem soudobé vědecké a odborné literatury Cíl Materiál a metodika - popis použitých analytických metod včetně metod statistických Výsledky a diskuse - tabulkové a grafické zpracování získaných dat navazující na cíl práce, jejich statistické vyhodnocení a porovnání s dostupnými literárními údaji Závěr - stručné shrnutí výsledků vlastní práce, návrhy a doporučení vyplývající z řešené problematiky Summary - přehled a nejdůležitější výsledky včetně klíčových slov (v anglickém jazyce) Seznam literatury - jednotný, podle platných citačních zásad
Zásady pro vypracování
Cílem práce je porovnat vybrané kvalitativní ukazatele slepičích vajec (např. výška vzduchové bubliny, důkaz mytí, Haughovy jednotky a jiné) v závislosti na podmínkách chovu a době skladování.
Z vybraných typů chovů (minimálně 2 různé typy) použít pro analýzy minimálně 10 kusů vajec z jednoho data snášky (minimálně 3 různé termíny). Získaná data zpracovat do tabulek a grafů a následně statisticky vyhodnotit.
Diplomová práce je součástí řešení projektu NAZV-KUS QJ1610324 a bude vypracována na základě pokynů uvedených na http://www.zf.jcu.cz/copy_of_studenti/informace-pro-studujici podle následující rámcové osnovy: Úvod - charakteristika a význam řešené problematiky Literární přehled - současný stav poznání dané problematiky získaný studiem soudobé vědecké a odborné literatury Cíl Materiál a metodika - popis použitých analytických metod včetně metod statistických Výsledky a diskuse - tabulkové a grafické zpracování získaných dat navazující na cíl práce, jejich statistické vyhodnocení a porovnání s dostupnými literárními údaji Závěr - stručné shrnutí výsledků vlastní práce, návrhy a doporučení vyplývající z řešené problematiky Summary - přehled a nejdůležitější výsledky včetně klíčových slov (v anglickém jazyce) Seznam literatury - jednotný, podle platných citačních zásad
Seznam doporučené literatury
Ingr, I.: Produkce a zpracování masa. Vyd. 2., nezměn. V Brně: Mendelova univerzita, 2011, 202 s. ISBN 978-80-7375-510-2.
Duman, M., Sekeroglu, A., Yildirim, A., Eleroglu, H., Camci, O.: Relation between egg shape index and egg quality characteristics. European Poultry Science, 2016, 80. DOI: 10.1399/eps.2016.117
Kadlec, P., Melzoch, K., Voldřich, M.: Přehled tradičních potravinářských výrob: technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava: Key Publishing, 2012, 569 s. ISBN 978-80-7418-145-0.
Ledvinka, Z. et al.: Vybrané kapitoly z chovu drůbeže. Praha: ČZU, 2009, 2. vyd., 86 s., ISBN: 978-80-213-1921-9
Steinhauserová, Iva. Produkce a zpracování drůbeže, vajec a medu. 1. vyd. Brno: VFU (Brno), 2003. ISBN 80-7305-462-0
Výmola J. et al. Drůbež na farmách a v drobném chovu. Praha: Natural s.r.o., 1994. ISBN 80-901100-4-5.
Zelenka, J., Zeman, L.: Výživa a krmení drůbeže. Praha: Agrospoj, 2006. ISBN ZCZT2006.
Odborné databáze, knihy a periodika (např. WOS, Česká zemědělská bibliografie, CAB Abstracts, PROQUEST) dostupné na: http://www.lib.jcu.cz/cs/databaze
případně další zdroje.
Seznam doporučené literatury
Ingr, I.: Produkce a zpracování masa. Vyd. 2., nezměn. V Brně: Mendelova univerzita, 2011, 202 s. ISBN 978-80-7375-510-2.
Duman, M., Sekeroglu, A., Yildirim, A., Eleroglu, H., Camci, O.: Relation between egg shape index and egg quality characteristics. European Poultry Science, 2016, 80. DOI: 10.1399/eps.2016.117
Kadlec, P., Melzoch, K., Voldřich, M.: Přehled tradičních potravinářských výrob: technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava: Key Publishing, 2012, 569 s. ISBN 978-80-7418-145-0.
Ledvinka, Z. et al.: Vybrané kapitoly z chovu drůbeže. Praha: ČZU, 2009, 2. vyd., 86 s., ISBN: 978-80-213-1921-9
Steinhauserová, Iva. Produkce a zpracování drůbeže, vajec a medu. 1. vyd. Brno: VFU (Brno), 2003. ISBN 80-7305-462-0
Výmola J. et al. Drůbež na farmách a v drobném chovu. Praha: Natural s.r.o., 1994. ISBN 80-901100-4-5.
Zelenka, J., Zeman, L.: Výživa a krmení drůbeže. Praha: Agrospoj, 2006. ISBN ZCZT2006.
Odborné databáze, knihy a periodika (např. WOS, Česká zemědělská bibliografie, CAB Abstracts, PROQUEST) dostupné na: http://www.lib.jcu.cz/cs/databaze