Cestovní ruch se skládá z různých druhů či forem. Důležitým aspektem je segmentace různých skupin návštěvníků, protože každá skupina návštěvníků má rozdílné potřeby a požadavky. Z důvodu rozdílných potřeb a požadavků návštěvníků je důležitý individuální přístup podnikatelských subjektů v oblasti cestovního ruchu. Součást cestovního ruchu je i agroturistika. Autorka bakalářské práce se zaměřuje na analýzu nabídky a poptávky po agroturistických službách.
Anotace v angličtině
Tourism consists of various kinds and forms. Segmentation of different groups of visitors is an important aspect, because visitors have different needs and requirements. Due to the different needs and requirements of visitors an individual access of all subjects in tourism is very important. One part of tourism is agritourism, too. The author of the thesis focuses on the analysis of supply and demand for agritourist farms.
Cestovní ruch se skládá z různých druhů či forem. Důležitým aspektem je segmentace různých skupin návštěvníků, protože každá skupina návštěvníků má rozdílné potřeby a požadavky. Z důvodu rozdílných potřeb a požadavků návštěvníků je důležitý individuální přístup podnikatelských subjektů v oblasti cestovního ruchu. Součást cestovního ruchu je i agroturistika. Autorka bakalářské práce se zaměřuje na analýzu nabídky a poptávky po agroturistických službách.
Anotace v angličtině
Tourism consists of various kinds and forms. Segmentation of different groups of visitors is an important aspect, because visitors have different needs and requirements. Due to the different needs and requirements of visitors an individual access of all subjects in tourism is very important. One part of tourism is agritourism, too. The author of the thesis focuses on the analysis of supply and demand for agritourist farms.
Cíl práce:
Cílem práce bude zanalyzování tržních podmínek, makro i mikroprostředí a vypracování návrhu optimálního rozvoje agroturistiky ve zvoleném regionu dle aktuálních trendů. Bakalářská práce je zaměřena na analýzu podmínek a podpor pro podnikatele při poskytování služeb cestovního ruchu v agroturistice na příkladu zvoleného regionu.
Metodika práce:
V rámci řešení práce autorka analýzu nabídky zařízení zaměřených na tento typ cestovní ruch a poptávky po těchto službách na základě dotazníkového šetření. V práci budou dále použity analytické metody historické, logické a komparační s využitím analýzy statistických údajů.
Rámcová osnova:
1.Úvod, 2. Cíle a metodika, 3. Literární přehled, 4. Řešení problematiky, 5. Provedení analýzy, 6. Návrhová část, 7. Závěr, 8. Resumé, 9. Použitá literatura, 10. Přílohy.
Zásady pro vypracování
Cíl práce:
Cílem práce bude zanalyzování tržních podmínek, makro i mikroprostředí a vypracování návrhu optimálního rozvoje agroturistiky ve zvoleném regionu dle aktuálních trendů. Bakalářská práce je zaměřena na analýzu podmínek a podpor pro podnikatele při poskytování služeb cestovního ruchu v agroturistice na příkladu zvoleného regionu.
Metodika práce:
V rámci řešení práce autorka analýzu nabídky zařízení zaměřených na tento typ cestovní ruch a poptávky po těchto službách na základě dotazníkového šetření. V práci budou dále použity analytické metody historické, logické a komparační s využitím analýzy statistických údajů.
Rámcová osnova:
1.Úvod, 2. Cíle a metodika, 3. Literární přehled, 4. Řešení problematiky, 5. Provedení analýzy, 6. Návrhová část, 7. Závěr, 8. Resumé, 9. Použitá literatura, 10. Přílohy.
Seznam doporučené literatury
1. BARROW, C., P. BARROW a R. BROWN. The Business Plan Workbook. USA: Kogan Page Publishers, 2012. 352 s. ISBN 978-0-7494-6461-5.
2. NĚMČANSKÝ, Milan. Agroturistika. 1. vyd. Karviná: Slezská univerzita, Obchodně podnikatelská fakulta, 1996. 158 s. ISBN 80-858-7936-0.
3. STŘÍBRNÁ, Marie. Venkovská turistika a agroturistika. 1. vyd. Praha: Profi Press, 2005, 65 s. ISBN 80-867-2614-2.
4. STŘÍBRNÁ, Marie. Ekonomická efektivita podnikání v agroturistice: studijní zpráva. Praha: Ústav zemědělských a potravinářských informací, 1997, 32 s. Studijní informace, č. 1997/1. ISBN 80-861-5336-3.
5. ŠKODOVÁ-PARMOVÁ, Dagmar. Agroturistika. 1. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita, Ekonomická fakulta, 2007. 92 s. ISBN 978-80-7394-009-6.
6. VANĚČEK, Drahoš. Agroturistika. 1. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita, 1997. 164 s. ISBN 80-704-0222-9.
Jiné zdroje:
COT Business (časopis) ISSN 1212-4281
Seznam doporučené literatury
1. BARROW, C., P. BARROW a R. BROWN. The Business Plan Workbook. USA: Kogan Page Publishers, 2012. 352 s. ISBN 978-0-7494-6461-5.
2. NĚMČANSKÝ, Milan. Agroturistika. 1. vyd. Karviná: Slezská univerzita, Obchodně podnikatelská fakulta, 1996. 158 s. ISBN 80-858-7936-0.
3. STŘÍBRNÁ, Marie. Venkovská turistika a agroturistika. 1. vyd. Praha: Profi Press, 2005, 65 s. ISBN 80-867-2614-2.
4. STŘÍBRNÁ, Marie. Ekonomická efektivita podnikání v agroturistice: studijní zpráva. Praha: Ústav zemědělských a potravinářských informací, 1997, 32 s. Studijní informace, č. 1997/1. ISBN 80-861-5336-3.
5. ŠKODOVÁ-PARMOVÁ, Dagmar. Agroturistika. 1. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita, Ekonomická fakulta, 2007. 92 s. ISBN 978-80-7394-009-6.
6. VANĚČEK, Drahoš. Agroturistika. 1. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita, 1997. 164 s. ISBN 80-704-0222-9.
Jiné zdroje:
COT Business (časopis) ISSN 1212-4281