Ve své bakalářské práci se zabývám pitným režimem studentů Jihočeské univerzity. V teoretické části proběhla literární rešerše dostupných pramenů vztahujících se k danému tématu. Téma jsem zachytil z různých pohledů. Nejdříve jsem se věnoval otázce, jak lidský organismus hospodaří s vodou, poté jsem se zaměřil na rozmanité druhy nápojů i z pohledu jejich vhodnosti či nevhodnosti zapojení do pitného režimu. Ve třetí (výzkumné) části jsem se soustředil na to, jaké je druhové složení nápojů zapojených do pitného režimu, objem přijatých tekutin, časování příjmu, prostředí, způsob ve kterém je realizován pitný režim studentů Jihočeské univerzity. V praktické části je popsaná metodologie výzkumu. Vybral jsem dotazníkovou metodu, která byla použita na respondentech Jihočeské univerzity. Použil jsem dotazník vlastní konstrukce.
Anotace v angličtině
In my thesis I deal with students drinking regime of South Bohemia University. In the theoretical part was literature review available literature related to the topic. I caught the theme from different perspectives. First I dealt with the question of how the human body manages water, then I focused on various kinds of drinks from the perspective of their suitability or unsuitability of involvement in drinking regime. In the third (research) part I focused on what is the generic composition of beverages involved in drinking mode, the volume of ingested fluid, the timing of income, the environment, the manner in which it is implemented drinking regimen University of South Bohemia. In the practical part of the research methodology is described. I chose the questionnaire method, which was used for respondents University of South Bohemia. I used a questionnaire of our own design.
Klíčová slova
pitný režim
Klíčová slova v angličtině
drinking habits
Rozsah průvodní práce
69 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Ve své bakalářské práci se zabývám pitným režimem studentů Jihočeské univerzity. V teoretické části proběhla literární rešerše dostupných pramenů vztahujících se k danému tématu. Téma jsem zachytil z různých pohledů. Nejdříve jsem se věnoval otázce, jak lidský organismus hospodaří s vodou, poté jsem se zaměřil na rozmanité druhy nápojů i z pohledu jejich vhodnosti či nevhodnosti zapojení do pitného režimu. Ve třetí (výzkumné) části jsem se soustředil na to, jaké je druhové složení nápojů zapojených do pitného režimu, objem přijatých tekutin, časování příjmu, prostředí, způsob ve kterém je realizován pitný režim studentů Jihočeské univerzity. V praktické části je popsaná metodologie výzkumu. Vybral jsem dotazníkovou metodu, která byla použita na respondentech Jihočeské univerzity. Použil jsem dotazník vlastní konstrukce.
Anotace v angličtině
In my thesis I deal with students drinking regime of South Bohemia University. In the theoretical part was literature review available literature related to the topic. I caught the theme from different perspectives. First I dealt with the question of how the human body manages water, then I focused on various kinds of drinks from the perspective of their suitability or unsuitability of involvement in drinking regime. In the third (research) part I focused on what is the generic composition of beverages involved in drinking mode, the volume of ingested fluid, the timing of income, the environment, the manner in which it is implemented drinking regimen University of South Bohemia. In the practical part of the research methodology is described. I chose the questionnaire method, which was used for respondents University of South Bohemia. I used a questionnaire of our own design.
Klíčová slova
pitný režim
Klíčová slova v angličtině
drinking habits
Zásady pro vypracování
1.Vyhledávání a studium odborné literatury, periodik, ověřených internetových zdrojů.\\
2.Sestavení obsahu bakalářské práce na základě konzultací s vedoucím práce.\\
3.Definování pojmu "Pitný režim".\\
4.Zjištění konsekvencí pitného režimu a jeho vliv na zdraví jedince.\\
5.Porovnání možností realizace adekvátního pitného režimu, stanovení zásad pro saturaci organistu vodou.\\
6.Realizace dotazníkového šetření za použití dotazníku vlastní konstrukce.\\
7.Statistické zpracování zjištěných údajů.\\
8.Závěry a doporučení pro praxi.\\
Cíl práce:\\
1.Zjistit jaké je druhové složení nápojů zapojených do pitného režimu studentů Jihočeské univerzity.\\
2.Zjistit objem přijatých tekutin, časování příjmu, prostření, způsob ve kterém je realizován pitný režim studentů Jihočeské univerzity.\\
3.Zjistit generové rozdíly v pitném režimu u studentů Jihočeské univerzity.\\
Zásady pro vypracování
1.Vyhledávání a studium odborné literatury, periodik, ověřených internetových zdrojů.\\
2.Sestavení obsahu bakalářské práce na základě konzultací s vedoucím práce.\\
3.Definování pojmu "Pitný režim".\\
4.Zjištění konsekvencí pitného režimu a jeho vliv na zdraví jedince.\\
5.Porovnání možností realizace adekvátního pitného režimu, stanovení zásad pro saturaci organistu vodou.\\
6.Realizace dotazníkového šetření za použití dotazníku vlastní konstrukce.\\
7.Statistické zpracování zjištěných údajů.\\
8.Závěry a doporučení pro praxi.\\
Cíl práce:\\
1.Zjistit jaké je druhové složení nápojů zapojených do pitného režimu studentů Jihočeské univerzity.\\
2.Zjistit objem přijatých tekutin, časování příjmu, prostření, způsob ve kterém je realizován pitný režim studentů Jihočeské univerzity.\\
3.Zjistit generové rozdíly v pitném režimu u studentů Jihočeské univerzity.\\
Seznam doporučené literatury
VELÍŠEK J., HAJŠLOVÁ J. Chemie potravin 2. Havlíčkův Brod: Ossis, 2009. ISBN 978-80-86659-16-9\\
PÁNEK J., POKORNÝ J., DOSTÁLOVÁ J., KOHOUT P., Základy výživy. Praha: Svoboda Servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5\\
FOŘT P. Co jíme a pijeme. Praha: Olympia, 2003. ISBN 80-7033-814-8\\
KOELLEOVÁ K. Acidobazická rovnováha. Bratislava: Noxi, 2007. ISBN 978-80-89179-61-9\\
SVAČINA Š., BRETŠNAJDROVÁ A. Dietologický slovník. Praha: Triton, 2008.
ISBN 978-80-7387-062-1\\
FLEISCHMANN J., LINC R. Anatomie člověka. 4. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1978\\
GANONG F. W. Přehled lékařské fyziologie. 1. vyd. Jinočany: HaK,1999. 669 s. ISBN 80-85787-36-9\\
Seznam doporučené literatury
VELÍŠEK J., HAJŠLOVÁ J. Chemie potravin 2. Havlíčkův Brod: Ossis, 2009. ISBN 978-80-86659-16-9\\
PÁNEK J., POKORNÝ J., DOSTÁLOVÁ J., KOHOUT P., Základy výživy. Praha: Svoboda Servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5\\
FOŘT P. Co jíme a pijeme. Praha: Olympia, 2003. ISBN 80-7033-814-8\\
KOELLEOVÁ K. Acidobazická rovnováha. Bratislava: Noxi, 2007. ISBN 978-80-89179-61-9\\
SVAČINA Š., BRETŠNAJDROVÁ A. Dietologický slovník. Praha: Triton, 2008.
ISBN 978-80-7387-062-1\\
FLEISCHMANN J., LINC R. Anatomie člověka. 4. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1978\\
GANONG F. W. Přehled lékařské fyziologie. 1. vyd. Jinočany: HaK,1999. 669 s. ISBN 80-85787-36-9\\