- Následující požadované údaje nejsou u této VŠKP vyplněny: Název v angličtině, Anotace, Anotace v angličtině, Klíčová slova, Klíčová slova v angličtině
Cílem práce bude zpracovat literární rešerši na téma Perspektivy malých a minipivovarů. Boudou popsány technologie využívané pro výrobu piva v malých i tzv. minipivovarech, jejich historický vývoj. Dále bude zmapován výskyt minipivovarů na území České republiky případně ve světě a zhodnoceny perspektivy budoucího vývoje minipivovarů.
Práce bude vypracována na základě pokynů uvedených v Opatření děkana č. 13/2009, podle rámcové osnovy: Úvod: Význam řešené problematiky včetně uvedení cílů práce. Literární přehled: Současný stav řešené problematiky s ohledem na cíle práce, zpracovaný na základě studia vědecké a odborné literatury, porovnání a zhodnocení literárních zdrojů a údajů. Závěr: Shrnutí nejdůležitějších poznatků, případné návrhy a doporučení vyplývající z řešené problematiky. Abstrakt: Přehled a nejdůležitější výsledky práce (v českém i v anglickém jazyce). Seznam použité literatury: Podle zásad ČSN ISO 690 (010197) a ČSN ISO 690-2 (01 0197) Bibliografické citace.
Zásady pro vypracování
Cílem práce bude zpracovat literární rešerši na téma Perspektivy malých a minipivovarů. Boudou popsány technologie využívané pro výrobu piva v malých i tzv. minipivovarech, jejich historický vývoj. Dále bude zmapován výskyt minipivovarů na území České republiky případně ve světě a zhodnoceny perspektivy budoucího vývoje minipivovarů.
Práce bude vypracována na základě pokynů uvedených v Opatření děkana č. 13/2009, podle rámcové osnovy: Úvod: Význam řešené problematiky včetně uvedení cílů práce. Literární přehled: Současný stav řešené problematiky s ohledem na cíle práce, zpracovaný na základě studia vědecké a odborné literatury, porovnání a zhodnocení literárních zdrojů a údajů. Závěr: Shrnutí nejdůležitějších poznatků, případné návrhy a doporučení vyplývající z řešené problematiky. Abstrakt: Přehled a nejdůležitější výsledky práce (v českém i v anglickém jazyce). Seznam použité literatury: Podle zásad ČSN ISO 690 (010197) a ČSN ISO 690-2 (01 0197) Bibliografické citace.
Seznam doporučené literatury
Basařová, G., et al., Pivovarství. Teorie a praxe výroby piva: VŠCHT, 2010, 904 s.
Kadlec, P., et al., Technologie potravin II. Praha: VŠCHT, 2002. 236 s.
Kosař, K., et al., Technologie výroby sladu a piva. Praha: VÚPS, 2000. 398 s.
Prugar, J., et al., Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Praha: VÚPS, 2008. 327 s.
Pelikán, M., Sáková, L., Jakost a zpracování rostlinných produktů. Č. Budějovice: JU Zemědělská fakulta, 2001. 235 s.
Pelikán, M., Suková, M., Hodnocení a využití rostlinných produktů (Návody do cvičení). Č. Budějovice: JU ZF České Budějovice, 1998, 181 s.
Vybrané ČSN normy, zákony, vyhlášky a nařízení legislativy ČR a EU týkající se požadavků na jakost a zdravotní nezávadnost rostlinných produktů.
Odborné publikace v časopisech Kvasný průmysl, Potravinářská Revue, Czech Journal of Food Sciences, Journal of Agricultural and Food Chemistry a v elektronických vědeckých databázích ISI Web of Knowledge/Web of Science.
Seznam doporučené literatury
Basařová, G., et al., Pivovarství. Teorie a praxe výroby piva: VŠCHT, 2010, 904 s.
Kadlec, P., et al., Technologie potravin II. Praha: VŠCHT, 2002. 236 s.
Kosař, K., et al., Technologie výroby sladu a piva. Praha: VÚPS, 2000. 398 s.
Prugar, J., et al., Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Praha: VÚPS, 2008. 327 s.
Pelikán, M., Sáková, L., Jakost a zpracování rostlinných produktů. Č. Budějovice: JU Zemědělská fakulta, 2001. 235 s.
Pelikán, M., Suková, M., Hodnocení a využití rostlinných produktů (Návody do cvičení). Č. Budějovice: JU ZF České Budějovice, 1998, 181 s.
Vybrané ČSN normy, zákony, vyhlášky a nařízení legislativy ČR a EU týkající se požadavků na jakost a zdravotní nezávadnost rostlinných produktů.
Odborné publikace v časopisech Kvasný průmysl, Potravinářská Revue, Czech Journal of Food Sciences, Journal of Agricultural and Food Chemistry a v elektronických vědeckých databázích ISI Web of Knowledge/Web of Science.