Diplomová práce se zabývá problematikou dodávek zemědělských produktů do vybraných provozoven účelového stravování. Teoretická část je zaměřena
na vývoj a formy společného stravování, stravovací služby a jejich klasifikaci. Kapitola účelového stravování se věnuje konkrétně školnímu a vysokoškolskému stravování, které je doplněno aktuální legislativou. Empirická část byla vypracována pomocí dvou výzkumných metod. V kvalitativním výzkumu byly pokládány otázky vedoucím vybraných účelových stravovacích provozů s cílem zjistit odlišnosti v těchto provozovnách. V rámci vybraných provozoven probíhal též kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření, jehož cílem bylo posoudit objektivní požadavky strávníků.
Anotace v angličtině
I studied the practical problems of agricultural products supply to selected catering facilities. The theoretical part describes the development of public catering, catering services and their classification. The chapter concerning the institutional catering systems focuses on the school and university catering facilities, including the recent legislative. The empirical part of the thesis was conducted using two approaches. In the qualitative part, I asked the directors of selected catering facilities several questions to find the potential differences between those facilities. Concurrently, I ran also a quantitative research using the questionnaires. This research targeted the exact demands of the boarders.
Klíčová slova
společné stravování, školní stravování, dodavatelé, potraviny
Klíčová slova v angličtině
public catering, school canteen, supplier, foodstuffs
Rozsah průvodní práce
78 s. (95 501 znaků).
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá problematikou dodávek zemědělských produktů do vybraných provozoven účelového stravování. Teoretická část je zaměřena
na vývoj a formy společného stravování, stravovací služby a jejich klasifikaci. Kapitola účelového stravování se věnuje konkrétně školnímu a vysokoškolskému stravování, které je doplněno aktuální legislativou. Empirická část byla vypracována pomocí dvou výzkumných metod. V kvalitativním výzkumu byly pokládány otázky vedoucím vybraných účelových stravovacích provozů s cílem zjistit odlišnosti v těchto provozovnách. V rámci vybraných provozoven probíhal též kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření, jehož cílem bylo posoudit objektivní požadavky strávníků.
Anotace v angličtině
I studied the practical problems of agricultural products supply to selected catering facilities. The theoretical part describes the development of public catering, catering services and their classification. The chapter concerning the institutional catering systems focuses on the school and university catering facilities, including the recent legislative. The empirical part of the thesis was conducted using two approaches. In the qualitative part, I asked the directors of selected catering facilities several questions to find the potential differences between those facilities. Concurrently, I ran also a quantitative research using the questionnaires. This research targeted the exact demands of the boarders.
Klíčová slova
společné stravování, školní stravování, dodavatelé, potraviny
Klíčová slova v angličtině
public catering, school canteen, supplier, foodstuffs
Zásady pro vypracování
Cílem práce je posoudit odlišnosti dodávek do provozoven účelových stravovacích systémů a pomocí dotazníkových šetření zjistit požadavky strávníků v nich. Hypotéza: Strávníci požadují výrazné změny sortimentu v rámci jídelníčku oproti doporučenému složení. Výsledky: Tabulkové a grafické zpracování zjištěných údajů a jejich vyhodnocení. Diskuse: Porovnání dosažených výsledků se zjištěnými literárními údaji. Závěr: Přehledné shrnutí nejdůležitějších výsledků a doporučení vyplývajících z řešené problematiky. Seznam použité literatury: V abecedním řazení podle ČSN 01 01 97 Bibliografická citace.
Zásady pro vypracování
Cílem práce je posoudit odlišnosti dodávek do provozoven účelových stravovacích systémů a pomocí dotazníkových šetření zjistit požadavky strávníků v nich. Hypotéza: Strávníci požadují výrazné změny sortimentu v rámci jídelníčku oproti doporučenému složení. Výsledky: Tabulkové a grafické zpracování zjištěných údajů a jejich vyhodnocení. Diskuse: Porovnání dosažených výsledků se zjištěnými literárními údaji. Závěr: Přehledné shrnutí nejdůležitějších výsledků a doporučení vyplývajících z řešené problematiky. Seznam použité literatury: V abecedním řazení podle ČSN 01 01 97 Bibliografická citace.
Seznam doporučené literatury
Prugar, J. et al.: Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Praha, VÚPS, 1. vyd., 2008, 328 s.
Steinhauser, L. et al.: Produkce masa. LAST, 2000, 464 s.
Valchař, P.: Kvalita surovin v masné výrobě. Praha: FPBT - VŠCHT, 2003 184 s.
http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/
Odborné články týkající se sledované problematiky v časopisech: Agromagazín, Perspektivy jakosti, Journal of the Science of Food and Agricultural, Fleischwirtschaft International, Maso a ze sborníků z odborných konferencí
Internetové databáze: ISI Web of Knowledge (Current Contents), Agroweb,
Seznam doporučené literatury
Prugar, J. et al.: Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Praha, VÚPS, 1. vyd., 2008, 328 s.
Steinhauser, L. et al.: Produkce masa. LAST, 2000, 464 s.
Valchař, P.: Kvalita surovin v masné výrobě. Praha: FPBT - VŠCHT, 2003 184 s.
http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/
Odborné články týkající se sledované problematiky v časopisech: Agromagazín, Perspektivy jakosti, Journal of the Science of Food and Agricultural, Fleischwirtschaft International, Maso a ze sborníků z odborných konferencí
Internetové databáze: ISI Web of Knowledge (Current Contents), Agroweb,