Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou vody a její úlohy ve výživě a podpoře zdraví. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části se zaměřuji na charakterizování vody, vlastnosti vody, výskytu vody v potravinách a její vliv na lidské zdraví. V praktické části se zabývám výzkumem pomocí dotazníků, který zjišťuje informovanost o problematice pitného režimu u studentů druhého stupně základní školy. V závěrečné fázi prezentuji zjištěné výsledky, které jsou vyhodnoceny a následně graficky zpracovány.
Anotace v angličtině
In my bachelor thesis I focus on of water and its role in nutrition and health promotion. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. In the theoretical part, I focus on the characterization of water, properties of water, the occurrence of water in foods and its impact on human health. In the practical part is concerned with research using questionnaires designed to examine the issue of awareness of drinking regime for students from primary school. In the final phase I present the results obtained, which are evaluated and graphically presented.
Klíčová slova
voda, vlastnosti vody, výživa, zdraví, pitný režim, dehydratace
Klíčová slova v angličtině
water, properties of water, nutrition, fluid intake, dehydration
Rozsah průvodní práce
-
Jazyk
CZ
Anotace
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou vody a její úlohy ve výživě a podpoře zdraví. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části se zaměřuji na charakterizování vody, vlastnosti vody, výskytu vody v potravinách a její vliv na lidské zdraví. V praktické části se zabývám výzkumem pomocí dotazníků, který zjišťuje informovanost o problematice pitného režimu u studentů druhého stupně základní školy. V závěrečné fázi prezentuji zjištěné výsledky, které jsou vyhodnoceny a následně graficky zpracovány.
Anotace v angličtině
In my bachelor thesis I focus on of water and its role in nutrition and health promotion. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. In the theoretical part, I focus on the characterization of water, properties of water, the occurrence of water in foods and its impact on human health. In the practical part is concerned with research using questionnaires designed to examine the issue of awareness of drinking regime for students from primary school. In the final phase I present the results obtained, which are evaluated and graphically presented.
Klíčová slova
voda, vlastnosti vody, výživa, zdraví, pitný režim, dehydratace
Klíčová slova v angličtině
water, properties of water, nutrition, fluid intake, dehydration
Zásady pro vypracování
1. Vyhledávání zdrojů vědecké a odborné litertury vztahující se k tématu.\\
2. Zpracování literárního přehledu-rešerže.\\
3. Stanovení cílů bakalářské práce.\\
4. Stanovení metodického postupu bakalářské práce.\\
5. Zpracování zjištěných výsledků.\\
6. diskuse a závěry ze zjištěných výsledků.\\
7. Zpracování seznamu uvedené literatury.\\
Cílem bakalářské práce:\\
Cílem bakalářské práce je studium odborné a vědecké literatury k tématu: "Voda a její úloha ve výživě a podpoře zdraví". Dále bude provedena a vyhodnocena dotazníková akce k ověření a srovnání znalostí problematiky vody v podpoře zdraví mezi studenty druhého stupně základní školy.\\
Zásady pro vypracování
1. Vyhledávání zdrojů vědecké a odborné litertury vztahující se k tématu.\\
2. Zpracování literárního přehledu-rešerže.\\
3. Stanovení cílů bakalářské práce.\\
4. Stanovení metodického postupu bakalářské práce.\\
5. Zpracování zjištěných výsledků.\\
6. diskuse a závěry ze zjištěných výsledků.\\
7. Zpracování seznamu uvedené literatury.\\
Cílem bakalářské práce:\\
Cílem bakalářské práce je studium odborné a vědecké literatury k tématu: "Voda a její úloha ve výživě a podpoře zdraví". Dále bude provedena a vyhodnocena dotazníková akce k ověření a srovnání znalostí problematiky vody v podpoře zdraví mezi studenty druhého stupně základní školy.\\
Seznam doporučené literatury
KADLEC, P., et al. Technologie potravin I.. Praha: VŠCHT, 2002. 300 s. ISBN 80-7080-509-9.\\
KADLEC, P., et al. Technologie potravin II.. Praha: VŠCHT, 2002, 236 s. ISBN 80-7080-510-2.\\
KALAČ, P. Funkční potraviny. České Budějovice: Dona, s.r.o., 2003. 130 s. ISBN 80-7322-029-6.\\
PÁNEK, J., et al. Základy výživy. Praha: Svoboda servis, 2002. 207 s. ISBN 80-86320-23-5.\\
VELÍŠEK, J., et al. Chemie potravin I.. Tábor: OSSIS, 1999, 352 s. ISBN 80-902391-3-7.\\
VELÍŠEK, J., et al. Chemie potravin II. Tábor: OSSIS, 1999, 328 s. ISBN 80-902391-4-5.\\
VELÍŠEK, J., et al. Chemie potravin III.. Tábor: OSSIS, 1999, 368 s. ISBN 80-902391-5-3.\\
A další tituly dle doporučení vedoucího práce a vlastního vyhledávání.\\
Seznam doporučené literatury
KADLEC, P., et al. Technologie potravin I.. Praha: VŠCHT, 2002. 300 s. ISBN 80-7080-509-9.\\
KADLEC, P., et al. Technologie potravin II.. Praha: VŠCHT, 2002, 236 s. ISBN 80-7080-510-2.\\
KALAČ, P. Funkční potraviny. České Budějovice: Dona, s.r.o., 2003. 130 s. ISBN 80-7322-029-6.\\
PÁNEK, J., et al. Základy výživy. Praha: Svoboda servis, 2002. 207 s. ISBN 80-86320-23-5.\\
VELÍŠEK, J., et al. Chemie potravin I.. Tábor: OSSIS, 1999, 352 s. ISBN 80-902391-3-7.\\
VELÍŠEK, J., et al. Chemie potravin II. Tábor: OSSIS, 1999, 328 s. ISBN 80-902391-4-5.\\
VELÍŠEK, J., et al. Chemie potravin III.. Tábor: OSSIS, 1999, 368 s. ISBN 80-902391-5-3.\\
A další tituly dle doporučení vedoucího práce a vlastního vyhledávání.\\