Práce se zabývá analýzou znalostí a způsobů stravování vojáků v AČR a následným možným ovlivněním stravovacích návyků s ohledem na podporu jejich zdraví.
Anotace v angličtině
The work deals with the analysis of knowledge and diets of soldiers in Army and then the possible influence of dietary habits with a view to promoting their health.
Klíčová slova
voják, armáda České republiky, stravování, podpora zdraví, racionální výživa
Klíčová slova v angličtině
soldier, Czech Army, nourishment, health support, rational nutrition
Rozsah průvodní práce
57 s. ( 11 079 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Práce se zabývá analýzou znalostí a způsobů stravování vojáků v AČR a následným možným ovlivněním stravovacích návyků s ohledem na podporu jejich zdraví.
Anotace v angličtině
The work deals with the analysis of knowledge and diets of soldiers in Army and then the possible influence of dietary habits with a view to promoting their health.
Klíčová slova
voják, armáda České republiky, stravování, podpora zdraví, racionální výživa
Klíčová slova v angličtině
soldier, Czech Army, nourishment, health support, rational nutrition
Zásady pro vypracování
1.Obsahová analýza české i zahraniční odborné knižní i časopisecké literatury a ověřených internetových zdrojů vztahující se k tématu bakalářské práce.\\
2.Na základě obsahové analýzy stanovit cíl, úkoly, metody (záměrné pozorování, aplikace dotazníků, řízené rozhovory) a výzkumné předpoklady bakalářské práce. Ve spolupráci s vedoucím práce zpracovat dotazník analyzující znalosti, návyky a způsoby stravování vojáků z povolání.\\
3.Stanovit výběrový soubor 300 vojáků AČR (270 mužů a 30 žen) zahrnující útvary v celé ČR.\\
4.Distribuovat dotazník vybraným respondentům.\\
5.Provést editaci získaných dat do přehledových tabulek a vyhodnotit výsledky statistickým zpracováním.\\
6.Provést prezentaci výsledků, následnou diskusi a navrhnout optimální model zdravotně edukačního programu pro vojenské útvary týkající se zdravé výživy v kontextu vojenské profese.\\
7.Definovat závěry a doporučení pro edukační praxi na útvarech v ČR a pro resort MO.\\
Cíl BP:\\
Cílem je zjistit stav znalostí a celkového povědomí vojáků AČR o zdravém stravování a o podpoře vlastního zdraví a kondice zdravou výživou. Na základě zjištěných výsledků navrhnout optimální model zdravotně edukačního programu pro vojenské útvary týkající se zdravé výživy v kontextu vojenské profese.\\
Zásady pro vypracování
1.Obsahová analýza české i zahraniční odborné knižní i časopisecké literatury a ověřených internetových zdrojů vztahující se k tématu bakalářské práce.\\
2.Na základě obsahové analýzy stanovit cíl, úkoly, metody (záměrné pozorování, aplikace dotazníků, řízené rozhovory) a výzkumné předpoklady bakalářské práce. Ve spolupráci s vedoucím práce zpracovat dotazník analyzující znalosti, návyky a způsoby stravování vojáků z povolání.\\
3.Stanovit výběrový soubor 300 vojáků AČR (270 mužů a 30 žen) zahrnující útvary v celé ČR.\\
4.Distribuovat dotazník vybraným respondentům.\\
5.Provést editaci získaných dat do přehledových tabulek a vyhodnotit výsledky statistickým zpracováním.\\
6.Provést prezentaci výsledků, následnou diskusi a navrhnout optimální model zdravotně edukačního programu pro vojenské útvary týkající se zdravé výživy v kontextu vojenské profese.\\
7.Definovat závěry a doporučení pro edukační praxi na útvarech v ČR a pro resort MO.\\
Cíl BP:\\
Cílem je zjistit stav znalostí a celkového povědomí vojáků AČR o zdravém stravování a o podpoře vlastního zdraví a kondice zdravou výživou. Na základě zjištěných výsledků navrhnout optimální model zdravotně edukačního programu pro vojenské útvary týkající se zdravé výživy v kontextu vojenské profese.\\
Seznam doporučené literatury
HENDL, J. Kvalitativní výzkum. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-040-2.\\
HROCH, M. A KOL. Úvod do studia dějepisu. Praha: SPN, 1985.\\
VÁGNEROVÁ, M. Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80 -7367-414-4.\\
VYSTOUPIL A KOL. Návrh nové rajonizace cestovního ruchu ČR. Brno: Masarykova univerzita, 2007. ISBN 9788021042636.\\
JEŠINA, O. Aplikované pohybové aktivity v zimní přírodě. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. ISBN 978-80-244-1778-3.\\
A další tituly dle doporučení vedoucího práce.\\
Seznam doporučené literatury
HENDL, J. Kvalitativní výzkum. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-040-2.\\
HROCH, M. A KOL. Úvod do studia dějepisu. Praha: SPN, 1985.\\
VÁGNEROVÁ, M. Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80 -7367-414-4.\\
VYSTOUPIL A KOL. Návrh nové rajonizace cestovního ruchu ČR. Brno: Masarykova univerzita, 2007. ISBN 9788021042636.\\
JEŠINA, O. Aplikované pohybové aktivity v zimní přírodě. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. ISBN 978-80-244-1778-3.\\
A další tituly dle doporučení vedoucího práce.\\