Cílem této bakalářské práce je vypracování projektu podniku služeb se zaměřením na agroturistiku. První část práce podává základní přehled o problematice agroturistiky. V práci jsou shromážděna základní data zemědělského podniku popisující jeho aktuální ekonomickou situaci. Získaná data jsou prezentována v tabulárních a grafických přehledech. V další části práce je formulován vlastní podnikatelský záměr a kvantifikovány prostředky pro jeho naplnění s ohledem na aktuální stav podniku a aktuální využití jeho provozních kapacit. V závěrečné části práce je vyhodnocena ekonomická efektivnost projektu v průběhu několika prvních let provozu.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis is the elaboration of project concerned in a business activity in area of agro tourism. The first part of this work gives basic compendium of agro tourism. Basic data of a farm was gathered to describe its actual economic situation. The gathered data is presented in tabular or graphical figures. In the other part of the work is formulated the prospectus of the project. The necessary resources for its accomplishing are quantified with a view to actual economic situation of the farm and its accessible resources. At the close of the work is evaluated the economic efficiency of this project during several first years of its operation.
Klíčová slova
Podnik služeb, agroturistika, charakteristika podniku, naturální popis podniku, podnikatelský záměr, finanční plán, kalkulace nákladů, ekonomická efektivnost, bod zvratu.
Klíčová slova v angličtině
Business activity, agro tourism, business parameters, physical records, prospectus, financial scheme, cost calculation, economic efficiency, break-even point.
Rozsah průvodní práce
54 s, 5 s. příloh
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem této bakalářské práce je vypracování projektu podniku služeb se zaměřením na agroturistiku. První část práce podává základní přehled o problematice agroturistiky. V práci jsou shromážděna základní data zemědělského podniku popisující jeho aktuální ekonomickou situaci. Získaná data jsou prezentována v tabulárních a grafických přehledech. V další části práce je formulován vlastní podnikatelský záměr a kvantifikovány prostředky pro jeho naplnění s ohledem na aktuální stav podniku a aktuální využití jeho provozních kapacit. V závěrečné části práce je vyhodnocena ekonomická efektivnost projektu v průběhu několika prvních let provozu.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis is the elaboration of project concerned in a business activity in area of agro tourism. The first part of this work gives basic compendium of agro tourism. Basic data of a farm was gathered to describe its actual economic situation. The gathered data is presented in tabular or graphical figures. In the other part of the work is formulated the prospectus of the project. The necessary resources for its accomplishing are quantified with a view to actual economic situation of the farm and its accessible resources. At the close of the work is evaluated the economic efficiency of this project during several first years of its operation.
Klíčová slova
Podnik služeb, agroturistika, charakteristika podniku, naturální popis podniku, podnikatelský záměr, finanční plán, kalkulace nákladů, ekonomická efektivnost, bod zvratu.
Klíčová slova v angličtině
Business activity, agro tourism, business parameters, physical records, prospectus, financial scheme, cost calculation, economic efficiency, break-even point.
Zásady pro vypracování
Cíl:
Cílem bakalářské práce je vypracování projektu podniku služeb se zaměřením na agroturistiku.
Metodický postup :
1. Prostudování odborné literatury.
2. Zpracováni metodiky postupových prací v souladu s požadavky cíle bakalářské práce.
3. Analýza disponibilních zdrojů a omezujících podmínek pro projekt podniku služeb se zaměřením na agroturistiku. Vypracování projektu.
Rámcová osnova:
1. Úvod. 2. Literární přehled. 3. Metodika. 4. Vlastní zpracování. 5. Závěry. 6. Seznam použité literatury. 7. Přílohy.
Zásady pro vypracování
Cíl:
Cílem bakalářské práce je vypracování projektu podniku služeb se zaměřením na agroturistiku.
Metodický postup :
1. Prostudování odborné literatury.
2. Zpracováni metodiky postupových prací v souladu s požadavky cíle bakalářské práce.
3. Analýza disponibilních zdrojů a omezujících podmínek pro projekt podniku služeb se zaměřením na agroturistiku. Vypracování projektu.
Rámcová osnova:
1. Úvod. 2. Literární přehled. 3. Metodika. 4. Vlastní zpracování. 5. Závěry. 6. Seznam použité literatury. 7. Přílohy.
Seznam doporučené literatury
DOLANSKÝ, V. - MĚKOTA, V. - NĚMEC, V.: Projektový management. Praha, Grada,
1996, ISBN 80-7169-287-5
PORTER, M., E.: Konkurenční strategie. Victoria Publishing s.r.o.,Praha 1994, 403 str. ISBN 80-85605-11-2
SVOZILOVÁ, A.: Projektový management. Praha, Grada Publishing a.s., 2006, ISBN 80-247-1501-5
SYNEK, M. a kol: Podniková ekonomika. Grada Publishing a.s. Praha, 2007, 460 str., ISBN 80-247-1992
Seznam doporučené literatury
DOLANSKÝ, V. - MĚKOTA, V. - NĚMEC, V.: Projektový management. Praha, Grada,
1996, ISBN 80-7169-287-5
PORTER, M., E.: Konkurenční strategie. Victoria Publishing s.r.o.,Praha 1994, 403 str. ISBN 80-85605-11-2
SVOZILOVÁ, A.: Projektový management. Praha, Grada Publishing a.s., 2006, ISBN 80-247-1501-5
SYNEK, M. a kol: Podniková ekonomika. Grada Publishing a.s. Praha, 2007, 460 str., ISBN 80-247-1992