Bakalářská práce se zabývá hodnocením dvou různých kypřičů, Horsch Tiger 4AS a Kverneland CLC. Kypřiče se hodnotily z hlediska energetické náročnosti, zpracování příčného profilu a dodržení nastavené hloubky kypření. Teoretická hloubka byla stanovena na 15 a 25 cm.
Anotace v angličtině
This bachelor work is about evaluation of the two cultivators Horsch Tiger 4AS and Kverneland CLC. Coultivators were evaluated from these points of view: energetic demands, processing of the transverse profile and jeeping the adjusted cultivating depth. This depth was adjusted on two values: 15 and 25 cm.
Klíčová slova
kypřič, půdní druh, spotřeba nafty
Klíčová slova v angličtině
cultivator, soil class, fuel consumption
Rozsah průvodní práce
62 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá hodnocením dvou různých kypřičů, Horsch Tiger 4AS a Kverneland CLC. Kypřiče se hodnotily z hlediska energetické náročnosti, zpracování příčného profilu a dodržení nastavené hloubky kypření. Teoretická hloubka byla stanovena na 15 a 25 cm.
Anotace v angličtině
This bachelor work is about evaluation of the two cultivators Horsch Tiger 4AS and Kverneland CLC. Coultivators were evaluated from these points of view: energetic demands, processing of the transverse profile and jeeping the adjusted cultivating depth. This depth was adjusted on two values: 15 and 25 cm.
Klíčová slova
kypřič, půdní druh, spotřeba nafty
Klíčová slova v angličtině
cultivator, soil class, fuel consumption
Zásady pro vypracování
Podmítka je první zpracování půdy, které se provádí po sklizni hlavní plodiny zejména obilovin. Kypření je pracovní operace prováděná v rámci zpracování půdy. Pro obě operace existuje množství nářadí a strojů, které odlišným způsobem půdu zpracovávají.
Cílem práce je porovnání činnosti a kvality práce talířového a radličkového podmítače ve srovnatelných podmínkách a jednoduché ekonomické hodnocení strojů.
V práci se zaměřte a uveďte:
Rozbor činnosti a hodnocení kvality práce podmítačů z hlediska:
- stupně zapravení rostlinných zbytků,
- procenta nezapravených rostlinných zbytků,
- zpracovaného příčného profilu půdy,
- dodržení nastavené hloubky kypření,
- zastoupení jednotlivých velikostí hrud,
- spotřeby PHM.
Práci doplňte:
základní charakteristikou zemědělských provozů,
základní charakteristikou majitele stroje,
jednoduchým rozborem investičních a provozních nákladů.
Zásady pro vypracování
Podmítka je první zpracování půdy, které se provádí po sklizni hlavní plodiny zejména obilovin. Kypření je pracovní operace prováděná v rámci zpracování půdy. Pro obě operace existuje množství nářadí a strojů, které odlišným způsobem půdu zpracovávají.
Cílem práce je porovnání činnosti a kvality práce talířového a radličkového podmítače ve srovnatelných podmínkách a jednoduché ekonomické hodnocení strojů.
V práci se zaměřte a uveďte:
Rozbor činnosti a hodnocení kvality práce podmítačů z hlediska:
- stupně zapravení rostlinných zbytků,
- procenta nezapravených rostlinných zbytků,
- zpracovaného příčného profilu půdy,
- dodržení nastavené hloubky kypření,
- zastoupení jednotlivých velikostí hrud,
- spotřeby PHM.
Práci doplňte:
základní charakteristikou zemědělských provozů,
základní charakteristikou majitele stroje,
jednoduchým rozborem investičních a provozních nákladů.
Seznam doporučené literatury
Neubauer a kol.: Stroje pro rostlinnou výrobu. SZN Praha, 1989;
Mechanizace zemědělství - odborný časopis;
Agricultural Engieneering - vědecký časopis;
Firemní literatura;
Výzkumné zprávy VÚZT Praha a Státní zkušebny zemědělských a lesnických strojů;
Sborníky příspěvků z mezinárodních vědeckých konferencí.
Seznam doporučené literatury
Neubauer a kol.: Stroje pro rostlinnou výrobu. SZN Praha, 1989;
Mechanizace zemědělství - odborný časopis;
Agricultural Engieneering - vědecký časopis;
Firemní literatura;
Výzkumné zprávy VÚZT Praha a Státní zkušebny zemědělských a lesnických strojů;
Sborníky příspěvků z mezinárodních vědeckých konferencí.