13. 3. 2017/Ekonomická fakulta JU získala uznávanou mezinárodní certifikaci účetních. Absolventi fakulty se tak budou moci snadněji uplatnit i v nadnárodních společnostech

Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity získala uznávanou mezinárodní certifikaci Asociace certifikovaných účetních ACCA. Fakulta splnila nároky asociace díky odpovídající náplni předmětů oboru Účetnictví a finanční řízení podniku. Studenti tak mají nárok na uznání těchto zkoušek v rámci certifikace ACCA. Pro absolventy se tím rozšiřuje možnost přímého uplatnění i v nadnárodních společnostech, které toto osvědčení často požadují.

Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity se stala jednou z fakult v Česku s ucelenou sérií zkoušek F1 - F5: Accountant in Business, Management Accounting, Financial Accounting, Corporate and Business Law a Performance Management. Ekonomická fakulta splnila nároky asociace díky odpovídající náplni předmětů oboru Účetnictví a finanční řízení podniku. Studenti tak mají nárok na uznání těchto zkoušek v rámci certifikace ACCA. „Pro absolventy se tak rozšiřuje možnost přímého uplatnění i v nadnárodních společnostech, které certifikace ACCA často požadují, protože jsou dokladem o potřebných znalostech v oblasti účetnictví, obchodního práva a výkonnostního managementu,“ zdůraznil tajemník Katedry účetnictví a financí EF JU Jaroslav Svoboda. „V následujících dvou letech chce Ekonomická fakulta požádat o uznání certifikace i pro další čtyři zkoušky a získat tak sadu zkoušek pro tzv. Fundamentals,“ doplnil vedoucí katedry Milan Jílek.

Asociace poskytuje kvalifikační certifikáty účetní profese (ACCA, FCCA), které jsou celosvětově akceptovány většinou vládních, nevládních, profesních i soukromých subjektů. Mezinárodní asociace účetních byla mimo jiné oceněna britskou královskou listinou, která zaručuje vynikající kvalitu tohoto systému certifikace.

Oficiální předání certifikace, kterého se zúčastní mimo jiné i ředitelka ACCA pro Českou republiku, Slovensko a Maďarko Kateřina Benešová a ředitel Institutu certifikace účetních ČR Jaroslav Louka, se koná v univerzitní aule v kampusu dne 15. března od 11.30 hodin.

Ing. Petr Štumpf, Ph.D., PR manager EF, tel.: 387 772 449, 776 732 662, e-mail: pstumpf@ef.jcu.cz
Mgr. Dagmar Dvořáková, tisková mluvčí JU, tel.: 389 032 160, 724 347 949, e-mail: dvorakovad@jcu.cz