Probíhá druhý ročník Letního tábora s Přírodovědou

V neděli 3.8.2014 odstartoval další ročník letního tábora s Přírodovědou. Tentokráte se mladí badatelé vypravili na expedici Tepui do oblasti stolových hor, kde budou pod vedením zkušených přírodovědců objevovat  tamní přírodu a dost možná narazí na stopy zcela nových a tajemných živočišných druhů. Celotáborová hra bude doplněna po oba týdny bohatým přírodovědným programem, který zajistí vědečtí pracovníci a studenti Přírodovědecké fakulty JU.

Dvacet sedm táborníků nahlédne pod pokličku algologie, botaniky, molekulární biologie, parazitologie, ornitologie a fyziky. Dále na ně čekají tři celodenní výpravy do blízkého i vzdálenějšího okolí. Kromě odborného programu je připravena spousta her a stejně jako v loňském roce budou mít táborníci prostor ke zkoumání okolní přírody a k provádění svých malých výzkumů.

Letní tábor s Přírodovědou stejně jako v loňském roce probíhá na táborové základně v Hradcích u Lipí a je opět třináctidenní, stejně jako první ročník, kterého se zúčastnilo čtrnáct dětí. Podle reakcí dětí i rodičů byl první ročník velmi úspěšný, o čemž svědčí i to, že se počet účastníků oproti loňsku zdvojnásobil.

Aktuality a průběžnou fotogalerii můžete sledovat po dobu celého tábora na facebookové stránce http://www.facebook.com/prirodovedny.tabor

 

Text: Eva Kalmíková