Projekt Plátna 2012 - vytvořte velkoformátový obraz a vystavte jej na budějovickém náměstí!

Zapojte se do jedinečného projektu Plátna 2012 - namalujte své vlastní velkoformátové plátno a vystavte jej spolu s dalšími studentskými pracemi na náměstí Přemysla Otakara II.!

Studentskou uměleckou výstavu, která se uskuteční v květnu a červnu 2012,  připravili členové Studentské rady JU Eva Křenková a Vojtěch Študent. Projekt je financován z dotačního programu města České Budějovice na podporu kultury.

"Výstavu jsme se rozhodli uspořádat z více důvodů - chceme přispět k oživení studentského života na univerzitě, posílit dobré jméno a spolupráci univerzity s městem a v neposlední řadě alespoň po dobu konání výstavy zatraktivnit hlavní budějovické náměstí," přibližuje cíle projektu Vojtěch Študent. "Po skončení výstavy na náměstí se plátna přesunou do vybraného klubu ve městě, poté budou nainstalována v univerzitním kampusu. Na 16. 6. plánujeme slavnostní předání autorům, které by se mělo uskutečnit v rámci připravované univerzitní akce - přehlídky studentských aktivit - v parku Stromovka," dodává V. Študent.


 

TÉMA:

STUDENT ŽIJE

PŘIHLÁŠENÍ:

Přihlášky se jménem a kontaktem (telefon a e-mail) posílejte do 15. dubna na e-mailovou adresu: platna2012@seznam.cz

HARMONOGRAM PROJEKTU: 

Dne 16. dubna končí možnost přihlášení se na soutěžní část výstavy. Při velkém počtu zájemců budou účastníci určeni losem (Před losem se ale také pokusíme zohlednit účast všech fakult).

Vybraní účastníci poté dostanou kompletní balík, ve kterém najdou vše potřebné k zarámování, našepsování a namalování obrazu. Jde o proceduru, kterou malíři znají a pro Vás to bude o to větší zážitek, kdy si vyzkoušíte celý proces vzniku obrazu.

Na namalování obrazu budete mít čas do 14. května. Je třeba připomenout, že plátna jsou velkoformátová (200 x 100 cm). Malovat se bude akrylovými barvami.

Obecná ustanovení

  • Zúčastnit soutěže se může jakýkoli student JU
  • Vítáme také týmy, které společnými silami obraz vytvoří
  • Podáním přihlášky se zavazujete k jediné věci a to, že obraz opravdu namalujete a jeden den za průběh výstavy na náměstí stojany s plátny ráno nainstalujete na náměstí a večer zase sklidíte
  • Obraz nesmí býti rasistický, urážlivý či hanlivý
  • Vámi namalovaný obraz připadne do Vašeho vlastnictví dne 16. 6. 2012, do té doby mají právo na nakládání s obrazem organizátoři výstavy PLÁTNA 2012
  • Právo na výjimky a změny vyhrazeno