Děkani filozofických fakult z celé ČR jednali na univerzitě

Filozofická fakulta Jihočeské univerzity hostila ve středu 9. dubna zasedání Asociace děkanů filozofických fakult České republiky.  Hlavními tématy setkání bylo financování vědy v humanitních oborech a také koncepce učitelství na filozofických fakultách. Setkání se zúčastnilo téměř třicet zástupců českých filozofických fakult, vedení Jihočeské univerzity v čele s rektorem profesorem Liborem Grubhofferem a zástupci dalších fakult JU.

Jako hosté na akci vystoupili profesor Václav Hampl, emeritní rektor Univerzity Karlovy, v současné době působící na 2. lékařské fakultě UK, profesorka Vladimíra Dvořáková – předsedkyně Akreditační komise a profesorka Iva Stuchlíková – předsedkyně pracovní skupiny pro pedagogiku, psychologii a kinantropologii.

„Jsem rád, že se toto setkání podařilo na Jihočeské univerzitě zorganizovat a že proběhla věcná diskuze. Jednali jsme mimo jiné o současné metodice hodnocení výsledků vědy a výzkumu, která je neproduktivní a dlouhodobě neudržitelná. Domníváme se, že by bylo vhodnější, aby se evaluace přesunuly na univerzity,“ upřesnil děkan Filozofické fakulty Vladimír Papoušek.


Pozn.: Asociace děkanů filozofických fakult je volné sdružení představitelů filosofických fakult ČR. Děkani (a proděkani) se scházejí pravidelně dvakrát ročně k projednání aktuálních témat a otázek oborů vyučovaných a rozvíjených na jejich fakultách. 
 

Prohlášení Asociace děkanů filozofických fakult